FOTO

Økologi og bæredygtighed

Fremtidens fødevareproduktion er bæredygtig. Men hvad dækker det komplekse begreb bæredygtighed egentlig over? Og på hvilke områder kan økologisk fødevareproduktion bidrage til en bæredygtig udvikling?

Læs mere
FOTO

Økologi og klima

Klimapåvirkning fra produktion af fødevarer er en kompleks størrelse, da der langt hen ad vejen er tale om biologiske processer.  Hvordan påvirker landbrugsproduktion klimaet? Og er der forskel på økologiske og konventionelle fødevarers klimaaftryk?  

Læs mere
FOTO

Værktøjer til måling af klima og bæredygtighed

I kampen om at reducere landbrugserhvervets klimaaftryk er det vigtigt på bedriftsniveau at kende udledningen af drivhusgasser. Det giver værktøjet ESGreen Tool mulighed for – mens Rise-analysen giver indblik i bedriftens samlede bæredygtighedsprofil.  

Læs mere
FOTO

Virkemidler til en mere klimavenligt økologisk landbrug

Der forskes på livet løs for at finde frem til ny viden og teknologi, der kan bidrage til en mere bæredygtig og klimavenlig fødevareproduktion. Her præsenteres en række virkemidler, som kan anvendes på økologiske bedrifter.

Læs mere
FOTO

Recirkulering af næringsstoffer

Der brug for flere næringsstoffer til det økologiske jordbrug. Derfor er der stort fokus på øget recirkulering af næringsstoffer fra det øvrige samfund og på at finde nye alternative gødninger, som økologerne kan bruge.

Læs mere
FOTO

Økologi og biodiversitet

Biodiversitet er mangfoldigheden af arter i verden. Det er der stor opmærksomhed omkring, da antallet arter falder – også i Danmark. Økologi kan gøre en forskel for biodiversiteten. Læs her om biodiversitet og hvad man kan gøre som landmand.

Økologi og biodiversitet

Klimavenligt fødevareforbrug - ting at tænke over

Hvis man gerne vil spise mere klimavenligt, er der en række forhold man kan overveje. De officielle kostråd hjælper én på vej. Her får du en kort introduktion til fødevarers klimaaftryk og baggrunden herfor.

Læs mere